Regionalna konferencija o nabavi

U organizaciji Ministarstva obrane RH i Savezničkog zapovjedništva za transformaciju NATO-a od 2. do 4. ožujka 2010. godine, na Hrvatskom vojnom učilištu “Petar Zrinski” održava se Regionalna konferencije o nabavi (Regional Acquisition Conference)

Na Konferenciji, uz predstavnike Ministarstva obrane i Savezničkog zapovijedništva za transformaciju, sudjeluju i  predstavnici ministarstva obrane i oružanih snaga država iz regija (NATO članice i partneri), te predstavnici NATO agencija i tijela koji su uključeni u proces nabave.

Preko stručnih prezentacija i radionica, te rasprava, sudionici konferencije će se fokusirati na pitanja nabave u sklopu širih područja, vezanih uz obrambena pitanja. Govorit će se o planiranju nacionalne obrane i dugoročnom planiranju, različitim aspektima nabave i provedbe novih obrambenih potencijala, suradnji na nacionalnim i međunarodnim razinama, te o interoperabilnosti kao preduvjetu za prihvatljive procese nabave za zemlje NATO-a i njihove partnere.

Na otvorenju Konferencije, u utorak, 2. ožujka, uvodnim govorima obratili su se državni tajnici MORH-a Mate Raboteg i Pjer Šimunović, predstavnik Zapovjedništva za transformaciju, norveški general bojnik Kjell-Ove Skare, te Peter Flory, pomoćnik glavnog tajnika NATO-a za područje investicija.

Regionalna konferencija o nabaviRegionalna konferencija o nabaviRegionalna konferencija o nabaviRegionalna konferencija o nabaviRegionalna konferencija o nabaviRegionalna konferencija o nabaviRegionalna konferencija o nabaviRegionalna konferencija o nabaviRegionalna konferencija o nabaviRegionalna konferencija o nabaviRegionalna konferencija o nabaviRegionalna konferencija o nabaviRegionalna konferencija o nabaviRegionalna konferencija o nabaviRegionalna konferencija o nabavi