U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje 'Prvi za Hrvatsku 2023.' | Foto: OSRH/ D. Varošanec; J. Cindrić

U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje “Prvi za Hrvatsku 2023.”

Natjecanje “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku” službeno je otvoreno u vojarni “123. brigade HV” u Požegi u četvrtak 27. travnja 2023. godine.

Ovogodišnje natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH otvorio je brigadni general Željko Ljubas.

“Došli ste u Požegu kao odabrani pojedinci iz svojih postrojbi, da među sebi ravnima, u časnom nadmetanju dokažete svoje sposobnosti. Tijekom natjecanja, put vas vodi od Pakraca do Okučana i na tom putu prijeći ćete dio područja oslobođenog u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak. Na tome putu sjetite se svih sudionika ove velike pobjede u Domovinskom ratu i neka vam vojno-redarstvena operacija bude i danas inspiracija u svladavanju novih izazova”, rekao je general Ljubas.

Pored 42 pripadnika Oružanih snaga RH i deset pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova za titulu najspremnijeg natjecati će se u posebnoj kategoriji i 32 pripadnika savezničkih i partnerskih oružanih snaga iz Bosne i Hercegovine, Češke, Francuske, Estonije, Kosova, Litve, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Španjolske i Sjedinjenih Američkih Država. Ove godine natječe se i devet žena, od kojih je šest pripadnica postrojbi Oružanih snaga RH.

Nositelj natjecanja je Središte za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu. Zapovjednik natjecanja je zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike brigadir Mile Valentić, voditelj natjecanja je prvi dočasnik Središta časnički namjesnik Goran Kvaternik, a glavni koordinator je prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Dražen Klanjec.

Natjecatelji će nakon kvalifikacijskog gađanja 29. travnja dobiti startne brojeve, a glavno natjecanje održat će se 1. svibnja, na 28. obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, na trasi od Pakraca do Okučana.

U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje 'Prvi za Hrvatsku 2023.'U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje 'Prvi za Hrvatsku 2023.'U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje 'Prvi za Hrvatsku 2023.'U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje 'Prvi za Hrvatsku 2023.'U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje 'Prvi za Hrvatsku 2023.'U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje 'Prvi za Hrvatsku 2023.'U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje 'Prvi za Hrvatsku 2023.'U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje 'Prvi za Hrvatsku 2023.'U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje 'Prvi za Hrvatsku 2023.'U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje 'Prvi za Hrvatsku 2023.'U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje 'Prvi za Hrvatsku 2023.'U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje 'Prvi za Hrvatsku 2023.'U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje 'Prvi za Hrvatsku 2023.'