Vrhunski športaši na dragovoljnom služenju vojnog roka

U vojarni u Požegi danas, 10. siječnja 2011. započelo je dragovoljno služenje vojnog roka vrhunskih športaša koji su s Ministarstvom obrane RH, a na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, potpisali ugovor o prijamu u djelatnu vojnu službu Oružanih snaga RH.

Od 20 vrhunskih športaša koji su potpisali ugovor, njih 16, među kojima su četiri žene, prolazit će obuku dragovoljnog služenja vojnog roka, dok su četiri kandidata već ranije odslužila vojni rok. Na dragovoljno služenje vojnog roka pozvani su: Damir Martin (veslanje), David Šain (veslanje), Igor Marenić (jedrenje), Šime Fantela (jedrenje), Tonči Stipanović (jedrenje), Lucija Zaninović (taekwondo), Stipe Jarloni (taekwondo), Filip Hrgović (boks), Bojan Đurković (streljaštvo), Andreja Đaković (judo), Ivana Maranić (judo), Filip Grgić (taekwondo), Valent Sinković (veslanje), Martin Sinković (veslanje), Tina Mihelić (jedrenje) i Marko Premužić (padobranstvo).

Dragovoljno služenje vojnog roka inače traje osam tjedana, a za ročnike – vrhunske športaše u ovom programu organizirano je u trajanju od dva tjedna koja obuhvaćaju provođenje osnovne obuke u vojarni u Požegi. Po uspješnom završetku obuke i proteku inače redovnih osam tjedana, dakle s početkom ožujka 2011., športaši će biti primljeni u djelatnu vojnu službu, sukladno Sporazuma o suradnji, unapređenju i razvoju športa u RH, potpisanom između MORH-a i HOO-a kojim se, između ostalog, predviđa i mogućnost zapošljavanja vrhunskih i kategoriziranih sportaša u MORH-u i OS RH.

Osim gore navedenih športaša na odsluženju vojnog roka, s početkom ožujka u Oružane snage RH bit će primljeni još i Tonimir Sokol (hrvanje), Ivan Kljaković-Gašpić (jedrenje) Danil Domdjoni (karate) te Natko Zrnčić-Dim (skijanje), koji su vojni rok već ranije odslužili.

 

[nggallery id=358]