Foto; HRZ / M. Karačić

Zahvalnice zadarskim institucijama za gostovanje “Frecce Tricolora”

Vođa akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” satnik Darko Belančić uručio je u srijedu 17. travnja 2019. zahvalnice institucijama Zadarske županije i Grada Zadra za pruženu potporu u organizaciji uvježbavanja programa akrobatske grupe talijanskog zrakoplovstva “Frecce Tricolori” kojeg su izveli u Zadru 4. travnja 2019.

Uz satnika Belančića, zahvalnice je potpisao i vođa “Frecce Tricolora” bojnik Stefano Vit čime se dodatno naglašava zahvalnost za pripremu i provedbu treninga jedne od najpoznatijih svjetskih akrobatskih grupa.

Predstavnike lokalne zajednice pozdravio je i načelnik stožera 93. zrakoplovne baze HRZ-a pukovnik Boris Panić naglasivši kako je ponosan na postignuća “Krila Oluje”, a suradnju zrakoplovne baze sa lokalnom zajednicom ocijenio iznimno uspješnom.

Tako su zahvalnice primili predstavnici Zadarske županije, Grada Zadra, Policijske uprave zadarske, Lučke kapetanija Zadar te Jedriličarskog kluba “Uskok”. Satnik Belančić tom je prigodom kazao kako su, unatoč jakom jugu, sve službe lokalne zajednice učinile sve kako bi događaj protekao sigurno i u skladu standarda koji su postavljeni za odvijanje uvježbavanja iznad zadarskog kanala. “U ime “Frecce Tricolora” i “Krila Oluje” upućujem vam našu zahvalnost za pomoć prilikom gostovanja “Frecce Tricolora” u Zadru. Sve je funkcioniralo besprijekorno, a nadamo se kako smo time doprinijeli lijepom i nadasve atraktivnom događaju u Gradu Zadru koji postaje tradicija i gdje će naša suradnja dolaziti još više do izražaja”, istaknuo je satnik Belančić.

U ime lokalne zajednice na prijemu se zahvalio zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić kazavši kako će Grad Zadar i Zadarska županija i nadalje podupirati ove aktivnosti koje su izvrsna promocija zadarskog kraja i, u tom smislu, “Krila Oluje” postaju svojevrsni prepoznatljivi znak, ne samo Hrvatske vojske, nego i Zadra”, poručio je dožupan Mršić.

[ngg src=”galleries” ids=”3365″ display=”basic_thumbnail”]