Foto: 1.HRVCON

Zapovjednik SACEUR-a u posjetu borbenoj grupi u Litvi

Zapovjednik savezničkih snaga u Europi general zbora Curtis Scaparrotti u pratnji prvog dočasnika NATO Zapovjedništva za operacije časničkog namjesnika Davora Peteka boravio je u posjeti Republici Litvi i NATO snagama ojačane prednje prisutnosti

Zapovjednik savezničkih snaga u Europi (SACEUR – Supreme Allied Commander Europe) general zbora Curtis Scaparrotti u pratnji prvog dočasnika NATO Zapovjedništva za operacije časničkog namjesnika Davora Peteka boravio je u srijedu 4. travnja 2018. godine u posjeti Republici Litvi i NATO snagama ojačane prednje prisutnosti (eFP).

Generala Scaparrottia primio je zapovjednik litavske Iron Wolf brigade (Geležinis Vilkas), brigadir Mindaugas Steponavičius i zapovjednik Borbene grupe pukovnik Wolf Rudiger Otto koji su ga upoznali sa aktivnostima ove borbene grupe NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti.

Tom prigodom general Scaparrotti uručio je coin odabranim pripadnicima borbene skupine, među kojima i pripadniku 1. hrvatskog kontingenta pozorniku Denisu Jezerniku za iznimno obnasanje duznosti u eFP mehaniziranoj satniji.

Zapovjednik SACEUR-a u posjetu borbenoj grupi u LitviZapovjednik SACEUR-a u posjetu borbenoj grupi u LitviZapovjednik SACEUR-a u posjetu borbenoj grupi u LitviZapovjednik SACEUR-a u posjetu borbenoj grupi u LitviZapovjednik SACEUR-a u posjetu borbenoj grupi u LitviZapovjednik SACEUR-a u posjetu borbenoj grupi u LitviZapovjednik SACEUR-a u posjetu borbenoj grupi u LitviZapovjednik SACEUR-a u posjetu borbenoj grupi u LitviZapovjednik SACEUR-a u posjetu borbenoj grupi u Litvi