Završena vježba "FLYING SABRE 18" | Foto: OSRH / HRZ

Završena vježba “FLYING SABRE 18”

Formacijskim letom iznad Zagreba u petak, 20. srpnja 2018. godine završena je vježba “FLYING SABRE 18” u kojoj su sudjelovali pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i pripadnici Ratnog zrakoplovstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske (Royal Air Force – RAF).

Vježba je započela 16. srpnja, a ovakvo uvježbavanje hrvatske i britanske eskadrile borbenih aviona provodi se prvi put. Cilj ove zajedničke vježbe je uz doprinos savezništvu, podizanje sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za djelovanje u međunarodnom okruženju kao i podizanje standarda za prihvat savezničkih aviona.

Završena vježba “FLYING SABRE 18” | Foto: OSRH / HRZ

Nakon završetka vježbe, hrvatski i britanski piloti izrazili su zadovoljstvo zbog suradnje oružanih snaga dviju država i provedbom vježbom istaknuvši:

“Vježba je nadmašila naša očekivanja, a ovakav završetak priliči ozračju vježbe koje garantira nastavak i proširenje suradnje na području obuke borbenih pilota s posebnim fokusom na skorašnji dolazak višenamjenskog borbenog aviona 4. generacije u HRZ.”

Završena vježba “FLYING SABRE 18” | Foto: OSRH / HRZ