Foto: MORH

Četvrti dan zaredom PP snage gase požar u Sloveniji

Četvrti dan zaredom protupožarni avioni iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH, Canadair CL-415 i helikopter Mi-8 MTV, gase požar u Sloveniji

Požar u Sloveniji i dalje je aktivan, jutros, 23. srpnja 2022. su u pomoć radi gašenja požara na području Renškog Vrha u blizini Nove Gorice upućeni protupožarni avioni iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH, Canadair CL-415 i helikopter Mi-8 MTV.

“Potvrda je to spremnosti naših protupožarnih snaga, obučenosti pilota i njihove vještine u iznimno zahtjevnim uvjetima, gdje zajedno s vatrogascima i zračnim snagama drugih zemalja pomažu zaustaviti širenje vatre”, poručio je ministar obrane Mario Banožić.

Pomoć je susjedima pružena na zahtjev upućen preko Mehanizma EU-a za civilnu zaštitu, a sukladno Odluci Vlade RH o prelasku granice Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite.

Po završetku današnjeg angažmana u Sloveniji, protupožarni avioni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva vratit će se u matične baze.