Hrvatska vojska sudjeluje u postavljanju kontejnerskog naselja u Glini | Foto: OS RH

Hrvatska vojska sudjeluje u postavljanju kontejnerskog naselja u Glini

Uz 38 stambenih kontejnera, bit će postavljeni i kontejneri zajedničke namjene

Pripadnici Hrvatske vojske koji sudjeluju u otklanjaju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji u srijedu, 3. ožujka 2021. godine na zahtjev Nacionalnog stožera, pomagali su u postavljanju kontejnera na prostoru uređenom za kontejnersko naselje u Glini.

U pripremi prostora za kontejnersko naselje sudjelovali su i pripadnici Hrvatske vojske. Naime, teren je pripremljen za zbrinjavanje obitelji kojima su kuće teško oštećene u potresima.

U prijevozu 38 kontejnera iz gospodarske zone Lekenik sudjelovala su četiri kamiona Hrvatske vojske i kamioni privatnih prijevoznika. Kontejneri su ukrcavani s dvije dizalice Zapovjedništva za potporu.

Kontejnere su iskrcali pripadnici Inženjerijske pukovnije s dvije dizalice, dok je postavljanje kontejnera na postolja koordinirala osam pripadnika Gardijske mehanizirane brigade te pripadnici Zapovjedništva za potporu i Inženjerijske pukovnije.

Navedene snage i oprema dio su Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH za potporu Stožeru civilne zaštite RH za otklanjanje posljedica potresa.

Također, uz 38 stambenih kontejnera bit će postavljeni i kontejneri zajedničke namjene.

Hrvatska vojska sudjeluje u postavljanju kontejnerskog naselja u GliniHrvatska vojska sudjeluje u postavljanju kontejnerskog naselja u GliniHrvatska vojska sudjeluje u postavljanju kontejnerskog naselja u GliniHrvatska vojska sudjeluje u postavljanju kontejnerskog naselja u GliniHrvatska vojska sudjeluje u postavljanju kontejnerskog naselja u Glini