Hrvatski vojnici u vremenima krize izazvane koronavirusom organizirali posebnu akciju darivanja krvi kako bi pomogli narodu | Foto: HV/ J. Cepić

Održana posebna akcija darivanja krvi Hrvatske vojske

Hrvatski vojnici u vremenima krize izazvane koronavirusom organizirali posebnu akciju darivanja krvi kako bi pomogli narodu

Pripadnici Hrvatske vojske u vremenima krize izazvane koronavirusom u petak, 17. travnja 2020. organizirali posebnu akciju darivanja krvi kako bi pomogli narodu.

Brojni pripadnici Hrvatske vojske u vojarnama diljem Hrvatske sudjelovali su u humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi kako bi u ovim izvanrednim prilikama zbog pandemije koronavirusa i na ovaj način pružili pomoć potrebitima.

U suradnji sa Zavodima za transfuzijsku medicinu organizirana je ova posebna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u vojarnama u Zagrebu, Vinkovcima, Kninu, Petrinji i u Splitu.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi pripadnika Hrvatske vojske | Foto Hrvatska vojska

Hrvatska vojska uvijek pomaže narodu i na raspolaganju je uvijek kad je to potrebno

Hrvatska vojska uvijek pomaže narodu i na raspolaganju je uvijek kad je to potrebno.

Pripadnici Hrvatske vojske, pojedinci i postrojbe, i inače često sudjeluju u brojnim akcijama humanitarnog karaktera, a sada, u ovim izvanrednim vremenima krize izazvane koronavirusom žele dati još i više.

Savjetnik načelnika Glavnog stožera za zdravstvo brigadni general Boris Zdilar rekao je ovom prilikom kako se hrvatski vojnici uvijek rado uključuju u akcije dobrovoljnog darivanja krvi, te da u takvim akcijama sudjeluje nekoliko stotina hrvatskih vojnika, poručivši na kraju kako je Hrvatska vojska uvijek tu za svoj narod.

Osobito nam je drago da baš sada, u doba krize s koronavirusom organiziramo posebnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi da pomognemo kad je najteže, poručuje razvodnik Sabadoš iz Vinkovaca

U vinkovačkoj vojarni 5. gardijske brigade „Slavonski sokolovi“, nakon što je darovao krv, razvodnik Oliver Sabadoš rekao je: „Hrvatska vojska uvijek pomaže svom narodu i posebno nam je drago da baš sada, u doba krize s koronavirusom organiziramo posebnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi da pomognemo kad je najteže“.

U Hrvatskoj vojsci redovno se provode brojne humanitarne aktivnosti, a uz ovu današnju akciju provedenu u ovim izvanrednim okolnostima, važno je spomenuti i humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja se u protekle dvije godine održala povodom obilježavanja obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje te i na taj način Hrvatska vojska pokazuje solidarnost.

 
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi pripadnika Hrvatske vojske

Flickr fotogalerija