Održano natjecanje za najboljeg ročnika

Foto: Arhiva MORH/ J. Kopi

Održano natjecanje za najboljeg ročnika

U Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu (ZOD) “Fran Krsto Frankopan” u vojarni “123. brigade HV” u Požegi 7. prosinca 2017. provedeno je natjecanje za najboljeg ročnika/cu 20. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Natjecanje se provodi na stazi koju postavljaju instruktori, a sastoji se od 16 radnih točaka čija je svrha provjera znanja i vještina koje su ročnici stekli tijekom obuke. Svaka radna točka je proizašla iz određenog programskog područja koja uključuju kretanje, gađanje, zaštitu, komunikaciju i provjeru tjelesne spremnosti.

Natjecanju za najboljeg ročnika nazočili su zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” brigadir Željko Šikić, o.d. prvog dočasnika ZOD-a časnički namjesnik Robert Moguš i prvi dočasnik OSRH časnički namjesnik Dražen Klanjec.

Najbolji ročnik 20. naraštaja je Domagoj Šikić iz 2. obučne satnije, drugo mjesto osvojio je ročnik Petar Bruno Basić, također iz 2. obučne satnije, dok je trećeplasirani ročnik Karlo Jurišić iz 1. obučne satnije.

Nagrade i pohvale najboljim ročnicima te prelazni pehar satniji iz koje je najbolji ročnik biti će uručeni 7. prosinca 2017. na postrojavanju povodom završetka obuke 20. naraštaja ročnika, a svi natjecatelji imaju prednost pri upućivanju na Specijalističku vojnu obuku i ulazak u djelatnu službu OSRH.