Provedeno cijepljenje u vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji | Foto: HKoV

Provedeno cijepljenje u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji

Cijepljeni su pripadnici Hrvatske vojske, žurnih službi i civilne osobe privremeno smještene u vojarni

U vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji djelatnici Zavoda za javno zdravstvo proveli su cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Cijepljenje je dobrovoljno, a cijepljeni su pripadnici Hrvatske vojske, žurnih službi i civilne osobe privremeno smještene u vojarni nakon razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju.

Prva dočasnica Vojno-zdravstvenog središta Zapovjedništva za potporu, časnička namjesnica Maja Herceg, u sastavu je jednog dežurnog sanitetskog tima u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji, a i sama je cijepljena. Tom prigodom je rekla: “Dobrovoljno sam pristupila cijepljenu jer smatram kako je stjecanje imuniteta na dobrobit cijelog društva.”

Prvi dočasnik 1. mehanizirane bojne Tigrovi Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, stožerni narednik Tomislav Gorec rekao je kako se dobrovoljno prijavio za cijepljenje te kako vjeruje da će svojim primjerom potaknuti i druge pripadnike postrojbe na razmišljanje o važnosti cijepljenja.

“Cijepljenjem štitimo sebe, ali istovremeno štitimo svoju obitelj, svoje kolege na radnom mjestu i stvaramo preduvjete da se što prije vratimo u normalan život”, istaknuo je narednik Gorec.

Prvi dočasnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, časnički namjesnik Dražen Klanjec rekao je kako je cijepljenje njegov izbor jer se na taj način smanjuje vjerojatnost zaraze koja nažalost može završiti i fatalnim ishodom. “Cijepljenje je odgovorno ponašanje i briga o vlastitom zdravlju, ali i o zdravlju svojih kolega i članova obitelji”, naglasio je časnički namjesnik Klanjec.

Provedeno cijepljenje u vojarni Provedeno cijepljenje u vojarni Provedeno cijepljenje u vojarni Provedeno cijepljenje u vojarni