Red Arrowsi u posjeti Krilima Oluje 93. krila HRZ-a | Foto: HRZ/ D. Vujević

Red Arrowsi posjetili Krila Oluje 93. krila HRZ-a

Akrobatska grupa Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Royal Air Force “Red Arrows” sletjela je s osam britanskih aviona BAE HAWK T-1, u četvrtak 27. listopada 2022. godine u vojarnu “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u posjet akrobatskoj grupi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje”.

Prvi posjet ove akro grupe bio je 2017. godine i od tada svake godine dva puta slijeću na prostor vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku. Ovo je tradicionalni dolazak “Red Arrowsa” u bazu Zemunik koja im je jedna od postaja na njihovom uvježbavanju.

Dobrodošlicu Red Arrowsima u Hrvatskoj u 93. krilo HRZ-a poželjeli su zapovjednik 392. eskadrile aviona 93. krila pukovnik Robert Ribarić i vođa “Krila Oluje” bojnik Darko Belančić .

Tom prigodom bojnik Belančić rekao je kako je dolazak “Red Arrowsa” znak odlične suradnje i prijateljstva dvaju nacionalnih akrobatskih grupa koje se razvilo još od prvih zajedničkih nastupa na velikim međunarodnim zrakoplovnim manifestacijama.

Red Arrowsi u posjeti Krilima Oluje 93. krila HRZ-aRed Arrowsi u posjeti Krilima Oluje 93. krila HRZ-aRed Arrowsi u posjeti Krilima Oluje 93. krila HRZ-aRed Arrowsi u posjeti Krilima Oluje 93. krila HRZ-aRed Arrowsi u posjeti Krilima Oluje 93. krila HRZ-a