Zahvala ministru Banožiću i admiralu Hranju na potpori u uspostavljanju Stožera civilne zaštite | Foto: MORH / J. Kopi

Zahvala ministru Banožiću i admiralu Hranju na potpori u uspostavljanju Stožera civilne zaštite

Čelnik Stožera civilne zaštite za uklanjanje posljedica razornog potresa Medved uputio zahvalu ministru Banožiću i admiralu Hranju na potpori u uspostavljanju Stožera civilne zaštite u petrinjskoj vojarni

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za uklanjanje posljedica razornog potresa na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije koja je održana u srijedu, 6. siječnja 2021. godine u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji, rukovoditelj Stožera ujedno potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izvijestio je, između ostalog, o aktivnostima Hrvatske vojske u posljednja 24 sata.

Na početku je posebnu zahvalu uputio ministru obrane Mariju Banožiću i načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju na potpori Hrvatske vojske u uspostavljanju Operativnog središta Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za uklanjanje posljedica razornog potresa u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji.

“Tristo pripadnika Hrvatske vojske angažirano je na terenu na sanaciji prometnica u Majskim Poljanama i Roviški, sanaciji tornja crkve u Kraljevčanima kod Krastavice, transportu i potporu pri postavljanju 13 kontejnera”, rekao je rukovoditelj Stožera Medved naglasivši kako su pripadnici Hrvatske vojske pružili i 385 potpora zdravstvene zaštite stanovništu te najavio kako će Hrvatska vojska i dalje nastaviti sa svojim aktivnostima na području pogođenom potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Podsjetimo, član Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za uklanjanje posljedica razornog potresa na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije iz Ministarstva obrane je državni tajnik MORH-a Zdravko Jakop.

Hrvatska vojska također daje potporu Stožeru civilne zaštite, a na svim sastancima i u radu Stožera sudjeluje zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Siniša Jurković.

Zahvala ministru Banožiću i admiralu Hranju na potpori u uspostavljanju Stožera civilne zaštiteZahvala ministru Banožiću i admiralu Hranju na potpori u uspostavljanju Stožera civilne zaštiteZahvala ministru Banožiću i admiralu Hranju na potpori u uspostavljanju Stožera civilne zaštiteZahvala ministru Banožiću i admiralu Hranju na potpori u uspostavljanju Stožera civilne zaštiteZahvala ministru Banožiću i admiralu Hranju na potpori u uspostavljanju Stožera civilne zaštiteZahvala ministru Banožiću i admiralu Hranju na potpori u uspostavljanju Stožera civilne zaštiteZahvala ministru Banožiću i admiralu Hranju na potpori u uspostavljanju Stožera civilne zaštite