Završetak dragovoljnog vojnog osposobljavan 42. naraštaja ročnika u Požegi | Foto: ZOD/ HKoV

Završetak dragovoljnog vojnog osposobljavanja 42. naraštaja ročnika u Požegi

U vojarni “123. brigade HV” u Požegi danas 21. lipnja 2024. godine održana je svečanost završetka temeljne vojne obuke 42. naraštaja ročnika uz dodjelu nagrada i pohvalu najuspješnijim ročnicima

U Bojni za temeljnu obuku, Središta za obuku pješaštva i oklopništva Zapovjedništva za obuku i doktrinu HKoV-a “Fran Krsto Frankopan” u Požegi, danas 21. lipnja 2024. godine, završena je obuka 42. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Ukupno 100 ročnika, među kojima je 17 djevojaka završilo je osmotjednu temeljnu vojnu obuku, a tim povodom u vojarni “123. brigade HV” održana je svečanost završetka obuke te su dodijeljene nagrade i pohvale najuspješnijim ročnicima.

Uoči završetka obuke, održano je i natjecanje za najboljeg ročnika gdje su najspremniji ročnici i ročnice pokazali svoje novostečene vojne vještine i psihofizičku spremnost.

Pobjednici natjecanja su ročnik Filip Lončarević i ročnica Patricija Šalinović.

Oboje su za izvršavanje postavljenih zadaća pisano pohvaljeni te im je uručena značka Dragovoljni ročnik.

Obuka je započela 25. travnja 2024. godine, a njezinim uspješnim završetkom ročnici su stekli vojno-stručnu specijalnost strijelca pješaštva i time ispunili jedan od propisanih uvjeta za profesionalnu vojnu karijeru. Tako će stečene temeljne vojne vještine i znanja imati priliku nadograđivati u nastavku vojne karijere u redovima Oružanih snaga RH.

Završetak dragovoljnog vojnog osposobljavanja 42. naraštaja ročnika u PožegiZavršetak dragovoljnog vojnog osposobljavanja 42. naraštaja ročnika u PožegiZavršetak dragovoljnog vojnog osposobljavanja 42. naraštaja ročnika u PožegiZavršetak dragovoljnog vojnog osposobljavanja 42. naraštaja ročnika u PožegiZavršetak dragovoljnog vojnog osposobljavanja 42. naraštaja ročnika u PožegiZavršetak dragovoljnog vojnog osposobljavanja 42. naraštaja ročnika u PožegiZavršetak dragovoljnog vojnog osposobljavanja 42. naraštaja ročnika u PožegiZavršetak dragovoljnog vojnog osposobljavanja 42. naraštaja ročnika u PožegiZavršetak dragovoljnog vojnog osposobljavanja 42. naraštaja ročnika u Požegi