Foto: OSRH / STO

Završila obuka 23. naraštaja dragovoljnih ročnika

U vojarni “123. brigade HV” u Požegi, u petak, 23. studenog 2018., obilježen je završetak obuke 23. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. 

Obuka dragovoljnih ročnika započela je 28. rujna, a na obuku je prihvaćeno 344 ročnika. Obuku je završilo sveukupno 322 ročnika, od čega 48 ročnice.

Postrojenim pripadnicima Središta za temeljnu obuku i dragovoljnim ročnicima, obratio se zapovjednik Središta brigadir Milan Čorak, koji je u svom obraćanju uime svih djelatnika ove postrojbe i svoje osobno pozdravio ročnike i čestitao im na uspješno završenom dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

“Kroz ovih osam tjedana proveli smo program obuke koji vas je obogatio za nova znanja i iskustva koja će vam koristiti kako u vojnom, tako i u civilnom životu. Nova znanja i iskustva, nadasve nova prijateljstva koja ste stekli proteklih tjedana, čine vas različitim od onih koji nisu doživjeli ovo iskustvo i odslužili Dragovoljno vojno osposobljavanje”, rekao je Čorak i dodao kako će mnogi nakon završenog dragovoljnog vojnog osposobljavanja “potražiti svoju egzistenciju u djelatnom sastavu Oružanih snaga RH”.

“Posebno nas čini ponosnima što ste se izjasnili da želite biti pripadnici Oružanih snaga RH. Stoga se nadam da ćemo vas uskoro vidjeti na specijalističkoj vojnoj obuci u rodovskim postrojbama Oružanih snaga RH”, zaključio je Čorak. 

Na kraju svečanosti podijeljene su pohvale i nagrade najboljim ročnicima 23. naraštaja. Najbolja ročnica je Glorija Ladišić, a najbolji ročnik Adrijan Šanta koji su pismeno pohvaljeni i nagrađeni knjigom i značkom Dragovoljni ročnik.

[ngg src=”galleries” ids=”3160″ display=”basic_thumbnail”]