Završila obuka ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

Foto: OSRH/ Ž. Raguž

Završila obuka ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

U vojarni “123. brigade HV-a” u Požegi u četvrtak, 7. prosinca 2017. godine svečano je obilježen završetak obuke 20. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Obuka dragovoljnih ročnika započela je 13. listopada 2017. godine u Požegi, a na obuku je primljeno 320 ročnika. Obuku je završilo sveukupno 305 ročnika od kojih i 52 ročnice.

Postrojenim pripadnicima Središta za temeljnu obuku i dragovoljnim ročnicima, obratio se zapovjednik Središta za temeljnu obuku brigadir Milan Čorak, koji je u svom obraćanju u ime svih djelatnika ove postrojbe i svoje osobno ime pozdravio ročnike i čestitao im na uspješno završenom dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

“Kroz ovih osam tjedana proveli smo program obuke koji vas je obogatio za nova znanja i iskustva koja će vam koristiti kako u vojnom, tako i u civilnom životu. Nova znanja i iskustva, nadasve nova prijateljstva koja ste stekli proteklih osam tjedana, čine vas različitim od onih koji nisu doživjeli ovo iskustvo i završili dragovoljno vojno osposobljavanje”, rekao je Čorak i dodao kako će mnogi nakon završenog dragovoljnog vojnog osposobljavanja “potražiti svoju egzistenciju u djelatnom sastavu Oružanih snaga Republike Hrvatske”.

“Posebno nas čini ponosnima što ste se izjasnili da želite biti pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske pa se nadam da ćemo vas uskoro vidjeti na specijalističkoj vojnoj obuci u rodovskim postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske” zaključio je Čorak.

Na kraju svečanosti podijeljene su pohvale i nagrade najboljim ročnicima 20. Naraštaja. Najbolji je bio ročnik Domagoj Šikić koji je pismeno pohvaljen i nagrađen knjigom i značkom Dragovoljni ročnik.