12. HRVCON u Afganistanu obilježio 25. obljetnicu VRO „Oluja“

12. hrvatski kontingent obilježio je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“

Pripadnici i pripadnice 12. hrvatskog kontingenta obilježili su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u Afganistanu, u kampu Marmal, Mazar-e-Sharif.

Tom prigodom položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen područja „Ehreinhain“ za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, nakon čega je održana Sveta misa koju je u kapeli kampa Marmal predvodio don Branko Čagelj.

Obilježavanje se nastavilo postrojavanjem 12. HRVCON-a i ceremonijom podjele NATO medalja, uručenjem izvoda o redovnim promaknućima i proglašenjem najboljih dočasnika i vojnika mjeseca.

Zapovjednik 12. HRVCON-a brigadir Ivica Matanović u svom obraćanju podsjetio je na veličanstvenu pobjedu Hrvatske vojske tijekom operacije „Oluja“ u Domovinskom ratu te odao poseban pijetet i zahvalu svim poginulim, ranjenim i nestalim braniteljima. U svom obraćanju također je naglasio da je 12. HRVCON posljednji kontingent u 18 godina sudjelovanja Hrvatske vojske u operacijama ISAF i RS u Afganistanu. Zahvalio je svim pripadnicima na predanosti i profesionalnosti u provedbi zadaća i dostojnom predstavljanju OS RH i Republike Hrvatske.

Prigodna svečanost obilježavanja održala se i u kampu HKIA u Kabulu postrojavanjem i podjelom NATO medalja pripadnicima satnije razmjestivih komunikacijsko-informacijskih sustava (DCM-F).