Angažman vojno zdravstvenog osoblja

Vojno zdravstveno osoblje, odnosno pripadnici Vojno zdravstvenog središta Zapovjedništva za potporu uključeni su u pružanje pomoći županijskim Zavodima za javno zdravstvo.

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u Zagrebu – pripadnici Vojno zdravstvenog središta Zapovjedništva za potporu, dva liječnika, na tjednoj bazi pružaju potporu funkcioniranju Zavoda i praćenju epidemiološke situacije u gradu Zagrebu.

Arena Zagreb – Hrvatska vojska stavila je na raspolaganje Kliničkom bolničkom centru „Sestre milosrdnice” vojno zdravstveno osoblje za rad u stacionaru Arena u Zagrebu. U rad operativnog stožera Arene uključen će biti stalni tim Hrvatske vojske od dva liječnika i operativno-administrativno osoblje. Uz to, u slučaju potrebe, u stacionaru Arena u dvotjednim ciklusima izmjenjivat će se po tri vojna liječnika i po šest medicinskih tehničara ili sestara te šest pripadnika Hrvatske kopnene vojske koji će pružati potrebnu logističku pomoć u radu stacionara.

Županijski zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije u Gospiću – jedan vojni liječnik na tjednoj bazi pružao je ispomoć u praćenju epidemiološke situacije.

Hitni zračni medicinski prijevoz na otoku Krku – dva liječnika i dva medicinska tehničara na tjednoj bazi sudjeluju u hitnom zračnom medicinskom prijevozu koji obavljaju helikopteri HRZ-a.

Vojno zdravstveno osoblje HV | Foto: MORH / F. Klen