HRZ obilježio Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske| Foto: HRZ

HRZ obilježio Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske

U prigodi obilježavanja Dana Hrvatske vojske izaslanstva HRZ-a položila su vijence i zapalila svijeće na gradskom groblju Miroševac u Zagrebu i kod Središnjeg križa na gradskom groblju u Zadru

U prigodi obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, izaslanstva Hrvtskog ratnog zrakoplovstva položila su vijence i zapalila svijeće na gradskom groblju Miroševac u Zagrebu u ponedjeljak 27. svibnja 2024. godine i kod Središnjeg križa na gradskom groblju u Zadru u srijedu 29. svibnja 2024. godine.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

U prigodi obilježavanja Dana Hrvatske vojske, zapovjedništvo HRZ-a, 91. i 93. krilo HRZ-a te Središte za obuku HRZ-a održali su prigodne svečanosti na kojima su pripadnicima postrojbi uručena promaknuća, medalje, nagrade i pohvale.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec tom prigodom u svom govoru motivirao je pripadnike HRZ-a na ustrajnost, uporan i predan rad te težnju ka ispunjenu ciljeva: “Protekle dvije godine bile su izazovne i teške, ako ne i najteže od završetka Domovinskog rata. A put koji je pred nama smo tek započeli prvim koracima. Vaša uloga, vaš rad i spremnost svih nas na osobna odricanja i stavljanje interesa zrakoplovstva ispred osobnih interesa su dokazala kako smo svi zajedno spremni zakoračiti na dug put stvaranja suvremenog Hrvatskog ratnog zrakoplovstva”.

Podsjetio je na postrojavanje Zbora narodne garde na stadionu u Kranjčevićevoj te se zahvalio svim pripadnicima HRZ-a i čestitao im Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske te nadolazeći Dan državnosti.

U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem, čestitajući Dan HV-a, načelnik stožera ujedno i zamjenik zapovjednika 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Tomislav Vacenovski podsjetio je na povijesni put osnutka i razvoja svih sastavnica Hrvatske vojske iskazujući posebnu zahvalu i priznanje svim sudionicima Domovinskog rata iz ratnih postrojbi u Zemuniku i Divuljama, kako za pruženi prinos u obrani i oslobađanju Hrvatske tako i u izgradnji postrojbi HRZ-a i Hrvatske vojske.

“Izgradnja Hrvatske vojske traje i danas. Sa članstvom u NATO savezu i Europskoj uniji Hrvatska vojska je dobila novu dimenziju, s novim zadaćama i odgovornostima. Oslonjeni na stečena ratna iskustva, pobjednički duh i ozračje, iskazani profesionalizam i prepoznatljivu stručnost, uvjeren sam kako ćemo i ubuduće spremno i uspješno ispunjavati zadane ciljeve i obveze, a svojim osobnim zauzimanjem jačati ugled i spremnost 93. krila HRZ-a i Oružanih snaga RH u cjelini”, istaknuo je brigadir Vacenovski.

Svečano misno slavlje povodom Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” služio je kapelan o. Ivo Topalović.

Na svečanosti u Zemuniku najuspješnijim pripadnicima uručene su i pohvale, nagrade i promaknuća u činove.

HRZ obilježio Dan HV, Dan HKoV-a i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojskeHRZ obilježio Dan HV, Dan HKoV-a i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojskeHRZ obilježio Dan HV, Dan HKoV-a i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojskeHRZ obilježio Dan HV, Dan HKoV-a i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojskeHRZ obilježio Dan HV, Dan HKoV-a i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojskeHRZ obilježio Dan HV, Dan HKoV-a i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojskeHRZ obilježio Dan HV, Dan HKoV-a i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojskeHRZ obilježio Dan HV, Dan HKoV-a i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojskeHRZ obilježio Dan HV, Dan HKoV-a i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojskeHRZ obilježio Dan HV, Dan HKoV-a i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojskeHRZ obilježio Dan HV, Dan HKoV-a i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojskeHRZ obilježio Dan HV, Dan HKoV-a i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojskeHRZ obilježio Dan HV, Dan HKoV-a i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojskeHRZ obilježio Dan HV, Dan HKoV-a i 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske