Karijera u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu

Za navigaciju na web stranici www.vojnipilot.hr na naslovnici korisnicima je na raspolaganju osam rubrika te tražilica koja se nalazi u gornjem desnom uglu.

U samom središtu rubrika nalazi se oznaka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koja je ujedno i link na početnu stranicu odnosno naslovnicu.

Od osam glavnih rubrika, neke imaju i nekoliko pod rubrika, a to su:

Postani vojni pilot

Rubrika Postani vojni pilot u svoje tri pod rubrike: Proces upisa , Ugovorne obveze i Obrazovanje sadrži detaljne informacije o postupku upisa, uvjetima prijave, potrebna dokumentacija za prijavu te kronološki prikazan postupak koji uključuje prijavu, psihološko testiranje, motoričke provjere, liječnički pregled, selekcijsko letenje, predselekcijski kamp te na kraju upis na fakultet.

U pod rubrici Obrazovanje, zainteresirani mogu pronaći detaljne informacije o konkretnom obrazovanju kadeta – vojnih pilota, koje obuhvaća tri područja: fakultetsko obrazovanje, letačka obuka te vojni kampovi.

Eskadrile

Rubrika Eskadrile sadrži osnovne informacije o šest eskadrila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, njihovim povjesnicama, lokacijama, područjima djelovanja te vrstama zrakoplova koje koriste.

Karijera

Profesionalni razvoj prva je pod rubrika u rubrici Karijera, u kojoj se mogu pronaći detaljne informacije o razvoju letačke karijere u svakoj pojedinoj eskadrili Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Rubrika također sadrži pod rubriku Moja priča u kojoj se mogu pronaći inspirativne priče osobnih iskustava pilota i pilotkinja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva o njihovom putu ostvarivanja karijere vojnog pilota. Pod rubrika Vijesti donosi aktualne vijesti iz svih postrojbi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Krila Oluje

Rubrika Krila Oluje sadrži brojne informacije o ovoj svjetski poznatoj akrobatskoj grupi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, od općih informacija o djelovanju grupe, pilotima i avionima koje koriste, karakteristikama elemenata koji su dio njihovih impresivnih nastupa i sl. Uz kalendar nastupa akro grupe, rubrika sadrži i bogatu galeriju fotografija brojnih nastupa akrobatske grupe Krila Oluje u zemlji i inozemstvu.

Galerija fotografija

Galerija fotografija sadrži brojne fotografije zrakoplova i drugih aktivnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Sve fotografije mogu se koristiti uz navođenje izvora te u kontekstu u kojem su i objavljene.

FAQ (frequently asked question – često postavljana pitanja)

U rubrici FAQ čitatelji mogu pronaći odgovore na često postavljana pitanja iz područja ostvarivanja karijere vojnog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Da li su pilotima dozvoljene tetovaže, smiju li imati plombe, koja je cijena liječničkog pregleda, mogu li birati na kojem zrakoplovu ću letjeti i kolika je plaća vojnog pilota, samo su neka od pitanja na koja odgovore daje rubrika FAQ na web stranici www.vojnipilot.hr

Kontakti

Adresa, telefon i e-mail adresa na kojima je moguće zatražiti i dodatne informacije o karijeri vojnih pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva nalaze se u ovoj rubrici.

Prihvati izazov

Klikom na rubriku/ikonu Prihvati izazov korisnik dolazi do detaljnih informacija o postupku upisa i uvjetima prijave te kronološkog prikaza cjelokupnog postupak prijave kandidata za vojnog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.