ASDA 2019

Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference) međunarodna je izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme koja će se peti put održati u Splitu, u Spaladium areni od 10. – 12. travanja 2019. godine, pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Organizator izložbe i ove godine je američka tvrtka TNT Production Inc., specijalizirana za organizaciju sajamskih priredbi takvog tipa.

ASDA u Splitu najveća je izložba vojne opreme i naoružanja na ovim prostorima, koja je postala tradicionalna manifestacija i tako se uvrstila u kalendar međunarodnih vojnih izložbi u svijetu, te postala dio hrvatskog obrambenog branda ASDA potvrđuje prepoznavanje potencijala hrvatskih tvrtki i doprinosi ostvarivanju  međunarodnog ugleda hrvatske obrambene industrije.
Na ovogodišnjoj izložbi ASDA u Splitu očekuje se najveći broj izlagača do sada.

Najavljen je dolazak 185 renomiranih izlagača naoružanja, vojne opreme, kao i drugih usluga povezanih s obrambeno-sigurnosnim sektorom:

  • od toga 110 stranih izlagača (Lockheed Martin Corporation, BELL, SAAB AB, Thales, Rafael, Elbit…)
  •  i 75 domaća izlagača (Agencija Alan d.o.o., HS Produkt d.o.o., Đuro Đaković d.d., Kroko d.o.o., Šestan Busch d.o.o., Brodosplit d.d., INsig2 d.o.o., Dok-Ing d.o.o., Pomorski Centar Za Elektroniku d.o.o….)

Najavljeni su dolasci 33 nacionalna izaslanstva i njihovih predstavnika obrambeno-sigurnosnih institucija. Očekuju su i dolasci ministra obrane iz Filipina, Gruzije, Kosova, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije te načelnika Glavnih stožera  iz Mađarske, Ukrajine i Kosova.