Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je zajedno s potpredsjednikom vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem, ministrom zdravstva Vilijem Berošom u petak, 20 ožujka ekspedicijski kamp i šatore ispred KB Dubrava| Foto: MORH / M. Čobanović

Plenković, Krstičević i Beroš obišli ekspedicijski kamp i šatore ispred KB Dubrava

Predsjednik Vlade RH Plenković obišao s ministrima obrane i zdravstva, Krstičevićem i Berošom ekspedicijski kamp i šatore ispred Kliničke bolnice Dubrava

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao je s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem te ministrom zdravstva Vilijem Berošom u petak, 20. ožujka 2020. godine ekspedicijski kamp i šatore ispred Kliničke bolnice Dubrava.

Načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj i zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul tom su prigodom predsjedniku Vlade Plenkoviću i ministrima Krstičeviću i Berošu predstavili funkciju i namjenu ekspedicijskog kampa i šatora u borbi protiv koronavirusa.

Plenković, Krstičević i Beroš obišli ekspedicijski kamp i šatore ispred KB Dubrava | Foto: MORH / M. Čobanović

Plenković: Zahvaljujem pripadnicima Hrvatske vojske i ministru Krstičeviću na brzoj i učinkovitoj reakciji i uspostavljanju kampa, a ministru zdravstva Berošu i ravnatelju KB Dubrava na uspješnoj koordinaciji

Predsjednik Vlade Plenković zahvalio je pripadnicima Hrvatske vojske i ministru Krstičeviću na brzoj i učinkovitoj reakciji i uspostavljanju kampa. Zahvalio je također ministru zdravstva Berošu i ravnatelju KB Dubrava prof. dr. sc. Srećku Marušiću i suradnicima na uspješnoj koordinaciji.

Plenković, Krstičević i Beroš obišli ekspedicijski kamp i šatore ispred KB Dubrava | Foto: MORH / M. Čobanović

Plenković: Mi upravljamo krizom, ne upravlja ona nama

“Čitava bolnica bit će respiratorni centar za tretiranje pacijenata u slučaju širenja epidemije koronavirusom”, kazao je predsjednik Vlade poručivši: “Mi upravljamo krizom, ne upravlja ona nama.”

Plenković, Krstičević i Beroš obišli ekspedicijski kamp i šatore ispred KB Dubrava | Foto: MORH / M. Čobanović

Krstičević: Moramo pokazati brzinu i zajedništvo

“Moramo pokazati brzinu i zajedništvo”, poručio je ministar Krstičević istaknuvši kako radovi na kampu učinkovito napreduju.

Plenković, Krstičević i Beroš obišli ekspedicijski kamp i šatore ispred KB Dubrava | Foto: MORH / M. Čobanović

Beroš: Kad se kapaciteti Klinike za infektivne boleati popune, počinje punjenje KB Dubrava

“Učimo na postupcima drugih. Vidjeli smo na primjeru Italije da se u hodu moramo transformirati, zato se ovako organiziramo“, rekao je ministar Beroš te pojasnio planove za slijedeće razdoblje: „Kad se kapaciteti Klinike za infektivne bolesti popune, počinje punjenje kapaciteta KB Dubrava, a nadamo se da će situacija biti takva da nećemo morati iskoristiti sve kapacitete koji nam stoje na raspolaganju“.

Sukladno zahtjevu Ministarstva zdravstva i Odluci Vlade RH, Hrvatska vojska kao dio sustava domovinske sigurnosti pruža pomoć Ministarstvu zdravstva osiguranjem dodatnih prostornih kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata postavljanjem samoodrživog ekspedicijskog kampa i potrebnih kapaciteta šatora tipa Alaska u sklopu primarnog intenzivističkog centra, u dijelu KB Dubrava koji zadovoljava specifične potrebe.

Odluka je donesena u skladu s potrebama provedbe mjera zaštite građana Republike Hrvatske tijekom epidemije širenja koronavirusa i osiguranja odgovarajuće zdravstvene zaštite oboljelim pacijentima i u sklopu primarnog intenzivističkog centra u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu.

Flickr