Radni sastanak ministara Krstičevića i Beroša, Truta i ravnateljice Markotić | Foto: MORH

Radni sastanak ministara Krstičevića i Beroša, Truta i ravnateljice Markotić

Načelnik Glavnog stožera admiral Hranj prezentirao je mogućnosti korištenja ekspedicijskog kampa Hrvatske vojske

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar zdravstva Vili Beroš, pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj održali su u nedjelju, 15. ožujka 2020. godine u 19.30 sati u vojarni 1. gardijska brigada Tigrovi – Croatia radni sastanak na kojem su prezentirane mogućnosti pomoći Hrvatske vojske, kao dio sustava domovinske sigurnosti u aktualnoj situaciji oko koronavirusa.

Načelnik Glavnog stožera admiral Hranj naglasio je da je Hrvatska vojska spremna pomoći, ako i kad se to od nje zatraži, sa svim svojim sposobnostima smještaja te je prezentirao ministrima Krstičeviću i Berošu, pomoćniku ministra Trutu i ravnateljici Markotić šatorske kapacitete, te kapacitete i mogućnosti ekspedicijskog kampa i njegove mogućnosti korištenja.

Radi se o samoodrživom šatorskom kampu za ekstremne uvjete s 15 šatora koji služi u primjeni u terenskim uvjetima, ali je namijenjen i za civilnu uporabu u slučaju humanitarnih katastrofa.

Ministar Krstičević je u ime svih sastavnica sustava domovinske sigurnosti tom prigodom zahvalio ministru Berošu i cijelom Kriznom stožeru Republike Hrvatske na svemu što čine za hrvatske građane u borbi s koronavirusom istaknuvši kako je Hrvatska vojska spremna pomoći kada god to zatreba. „Trebamo združiti resurse sastavnica sustava domovinske sigurnosti u cilju pomoći našim građanima“, poručio je ministar Krstičević.

Ministar Beroš je zahvalio na prezentaciji te istaknuo kako će se razmotriti sve mogućnosti u cilju pomoći građanima.

Ministri Beroš i Krstičević te pomoćnik Trut zaključili su kako je situacija dinamična i nepredvidiva te moramo biti spremni razmotriti i poduzeti sve opcije kako bi se virus držao pod kontrolom.