U Mađarskoj obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje| Foto: MAJ Enikő FÖLDHÁZI, PAO HQ MND-C

U Mađarskoj obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Pripadnici Oružanih snga RH u NATO Zapovjedništvu multinacionalne divizije – centar (HQ MND-C) u Mađarskoj obilježili su Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Pripadnici Oružanih snga RH u NATO Zapovjedništvu multinacionalne divizije – centar (HQ MND-C) obilježili su u petak 18. studenog 2022. u Mađarskoj Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 1991.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na vojnom groblju “Szentlélek Katonai Temető” u Szekesfehervaru u spomen na sve poginule i nestale branitelje i civile Domovinskog rata na području Vukovara i Škabrnje. Izaslastvo je predvodio zapovjednik HQ MND-C general-bojnik Denis Tretinjak.

Svijeće i vijence položili su i najviši vojni, ujedno i nacionalni predstavnici zemalja u HQ MND-C, predvođeni brigadnim generalom Tibor Králikom i brigadnim generalom Siposs Ernő Péter.

U crkvi Svetog Imre održano je misno slavlje koje je predvodio vojni kapelan, vlč. Ivan Blaževac koji je za ovu priliku došao iz Republike Hrvatske, uz pomoć vlč. Marka Modjorosi koji živi i služi u Madjarskoj.

Prigodnom obilježavanju nazočili su veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj, NJE dr.sc. Mladen Andrlić sa suradnicima i voditeljica lokalne hrvatske zajednice Janja Cindrić te zapovjednici NATO postrojbi smještenih u Szekesfehervaru.

U MaÄarskoj obilježen Dan sjeÄanja na žrtve Vukovara i Å kabrnjeU MaÄarskoj obilježen Dan sjeÄanja na žrtve Vukovara i Å kabrnjeU MaÄarskoj obilježen Dan sjeÄanja na žrtve Vukovara i Å kabrnjeU MaÄarskoj obilježen Dan sjeÄanja na žrtve Vukovara i Å kabrnjeU MaÄarskoj obilježen Dan sjeÄanja na žrtve Vukovara i Å kabrnjeU MaÄarskoj obilježen Dan sjeÄanja na žrtve Vukovara i Å kabrnjeU MaÄarskoj obilježen Dan sjeÄanja na žrtve Vukovara i Å kabrnjeU MaÄarskoj obilježen Dan sjeÄanja na žrtve Vukovara i Å kabrnjeU MaÄarskoj obilježen Dan sjeÄanja na žrtve Vukovara i Å kabrnje