ASDA 2023

Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA) međunarodna je izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme koja će se sedmi put održati u Hrvatskoj i prvi put u Zadru pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz potporu Ministarstva obrane RH

Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA) međunarodna je izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme koja će se sedmi put održati u Hrvatskoj i prvi put u Zadru pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz potporu Ministarstva obrane RH.

ASDA je od 2011. godine uvrštena u kalendar međunarodnih vojnih izložbi.

Međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA) održava se sedmi put u Hrvatskoj i prvi put u Zadru, u sportskoj dvorani “Krešimir Ćosić” na Višnjiku od 3. do 5. svibnja 2023. godine.

Izložba se održava s ciljem prezentiranja dostignuća vojne industrije i potpore međunarodnoj afirmaciji hrvatskih proizvođača namjenske industrije.

Organizator izložbe je američka tvrtka TNT Production LLC., specijalizirana za organizaciju sajamskih priredbi.

ASDA je najveća izložba vojne opreme i naoružanja na ovim prostorima, koja je postala tradicionalna i tako se uvrstila u kalendar međunarodnih vojnih izložbi u svijetu te je postala dio hrvatskog obrambenog branda.

ASDA omogućuje međunarodnu afirmaciju hrvatskih proizvođača obrambene industrije. Prilika je to za poslovne susrete s vodećim proizvođačima naoružanja i vojne opreme kao i za predstavljanje najnovijih dostignuća hrvatske vojne industrije.

Najavljen je dolazak više od 200 izlagača iz 30 država, što je najviše od kada se izložba održava.