Dan Hrvatske vojske – program na RSC Jarun

U okviru programa na Jarunu povodom 31. obljetnice ustrojavanja HV-a planirane su aktivnosti tijekom kojih se može očekivati pojačana buka

Povodom svečanog obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 31. obljetnice ustrojavanja HV-a, u petak, 27. svibnja i ponedjeljak 30. svibnja 2022. provodit će se aktivnosti Hrvatske vojske tijekom kojih se može očekivati pojačana buka.

Naime, u ponedjeljak 30. svibnja na RSC “Jarun” od 10 do 21 sati održat će se Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske te pokazne vježbe pripadnika HV-a, koje će uključivati prelete zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iznad Zagreba, detonacije i druge aktivnosti. Generalna proba aktivnosti provodi se u petak, 27. svibnja.

Tijekom navedenih aktivnosti može se očekivati pojačana buka, odnosno detonacija slabijeg intenziteta na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Također, Ministarstvo obrane RH poziva i moli vlasnike bespilotnih letjelica (dronova) da tijekom petka, 27. svibnja i ponedjeljka, 30. svibnja 2022. godine, sukladno zakonskoj regulativi ne koriste dronove na području Grada Zagreba, a zbog navedenih planiranih aktivnosti povodom 31. obljetnice Hrvatske vojske.

Zahvaljujemo građanima na razumijevanju.