Mediji

Zainteresiranim predstavnicima medija osigurat će se medijsko praćenje navedenih vježbi prema rasporedu aktivnosti koje su navedene u nastavku

PLANIRANE MEDIJSKE AKTIVNOSTI VJEŽBE

DatumAktivnostLokacijaPostrojbaRok za prijavu
21. svibnjaIskrcavanje snagaZadar, luka Gaženica –

iskrcaj snaga te odlazak cestovnim putem na vojni poligon „E. Kvaternik“ Slunj

KOSOVO, ALBANIJA14. svibnja
21. svibnjaPrihvat i smještaj snaga·         – Granični prijelazi RH (Ličko Petrovo Selo/Izačići; Bajakovo/Batrovci; Karasovići/Debeli Brijeg;  Macelj/Gruškovlje)

·         – Vojni poligon „E. Kvaternik“ Slunj

Multinacionalna bojna*14. svibnja
21. – 22. svibnjaSmještaj snagaVojni poligon SlunjMultinacionalna bojna14. – 15. svibnja
23. – 26. svibnjaUvježbavanje konvoja, prelaska graniceVojni poligon SlunjMultinacionalna bojna16. – 19. svibnja
27. – 28.  svibnjaUvježbavanje napada bojneVojni poligon SlunjMultinacionalna bojna20. – 21. svibnja
29. svibnjaDan uvaženih gostijuVojni poligon SlunjMultinacionalna bojna22. svibnja
1. – 5. lipnjaPokret i povratak snagaSlunj – Kaposvar (HUN) – SlunjMultinacionalna bojna22. – 29. svibnja
6. lipnjaZavršetak vježbeVojni poligon SlunjMultinacionalna bojna30. svibnja

 

*Multinacionalnu bojnu čine pripadnici oružanih snaga četrnaest zemalja: Hrvatske, Slovenije, Mađarske, BiH, Albanije, Crne Gore, Kosova, SAD-a, Poljske, Francuske i Ujedinjene Kraljevine, Litve, Sjeverne Makedonije i Njemačke.

 

Zainteresiranim predstavnicima medija osigurat će se medijsko praćenje navedenih vježbi prema rasporedu aktivnosti koje su navedene u nastavku.

Napominjemo kako je riječ o vježbama koje se provode u organizaciji Zapovjedništva američkih snaga za Europu (USEUCOM) te je u skladu s definiranim pravilima, prijave za medijsko praćenje kao i eventualne dodatne medijske zahtjeve potrebno dostaviti najkasnije osam dana od željenog termina na infor@morh.hr.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, fotograf ili snimatelj), broj osobne ili novinarske iskaznice te broj mobitela.

Nakon prijave za medijsko praćenje pojedine aktivnosti na infor@morh.hr, prijavljeni predstavnici medija bit će pravovremeno obaviješteni o konkretnim smjernicama za medijsko praćenje, mjestu i vremenu dolaska, osobi za kontakt i sl. 

Za eventualna dodatna pojašnjenja za medije, osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću vojne vježbe Immediate Response 19, bojnik Marko Škovrlj, mob. 095/820-8606, mail: infor@morh.hr i/ili marko.skovrlj@morh.hr.

Napominjemo kako su sve planirane aktivnosti podložne promjenama u zavisnosti o vremenskim uvjetima.