Obilježen Dan Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu | Foto: HKoV

Obilježen Dan Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu

U Karlovcu je u petak, 27. svibnja 2022. obilježen Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV) i 31. obljetnica formiranja Hrvatske vojske.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenca kod spomen obilježja ispred zapovjedništva HKoV-a svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, a nastavilo se uručenjem pohvala, nagrada i odluka o promaknućima pripadnicima Hrvatske kopnene vojske u Domu HV “Zrinski”.

Svečanosti su prisustvovali zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, bivši zapovjednik HKoV-a general-pukovnik Dragutin Repinc, prvi dočasnik HKoV-a časnički namjesnik Dalibor Dumbović te drugi zapovjednici i pripadnici postrojbi Hrvatske kopnene vojske.

General Šerić čestitao je obljetnicu pripadnicima Hrvatske kopnene vojske, a posebne čestitke uputio je promaknutima, pohvaljenima i nagrađenima. Osvrnuvši se na početke stvaranja Hrvatske vojske rekao je da je Hrvatska kopnena vojska prošla brojne oblike transformacije te da se s novim modernim sustavima naoružanja i opreme razvijaju nove i poboljšavaju postojeće sposobnosti. “Vizija Hrvatske kopnene vojske je biti najspremnija grana Oružanih snaga sačinjena od motiviranih, uvježbanih i spremih pripadnika u sastavu moderno opremljenih i dobro vođenih postrojbi”, istaknu je general Šerić.

Povodom Dana OS RH, Dana Hrvatske kopnene vojske i 31. obljetnice formiranja Hrvatske vojske te povodom Dana državnosti ukupno je pohvaljeno i nagrađeno 85 pripadnica i pripadnika HKoV-a. Zapovjednik HKoV-a ukupno je nagradio i pohvalio 79 pripadnica i pripadnika Hrvatske kopnene vojske. U viši čin promaknuto je ukupno 144 pripadnice i pripadnika Hrvatske kopnene vojske, od toga 25 časnika, 44 dočasnika i 75 vojnika.

Obilježen Dan Hrvatske kopnene vojske u KarlovcuObilježen Dan Hrvatske kopnene vojske u KarlovcuObilježen Dan Hrvatske kopnene vojske u KarlovcuObilježen Dan Hrvatske kopnene vojske u KarlovcuObilježen Dan Hrvatske kopnene vojske u KarlovcuObilježen Dan Hrvatske kopnene vojske u KarlovcuObilježen Dan Hrvatske kopnene vojske u KarlovcuObilježen Dan Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu