Stručni tim

Proces validacije i evaluacije proveo je Stručni tim u suradnji s ostalim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva obrane i koordinaciji s Ministarstvom financija, Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, Uredom vijeća za nacionalnu sigurnost i Sigurnosno obavještajnom agencijom.

Stručni tim broji 15 članova, stručnjaka iz raznih područja, od pilota, zrakoplovnih tehničara, pravnika i ekonomista iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Ministarstva obrane te 40-ak suradnika.

Voditelj Stručnog tima je brigadir Davor Tretinjak, a u užem timu voditelja su pukovnik Željko Ninić i pukovnik Christian Jagodić.

Brigadir Davor Tretinjak na dužnosti je voditelja Samostalne službe za upravljanje projektima MORH-a. Diplomirani je inženjer aeronautike, vojni pilot te dugogodišnji nastavnik letenja i probni pilot. Završio je Zapovjedno-stožernu školu “Blago Zadro” i Ratnu školu zrakoplovstva u SR Njemačkoj (Führungsakademie der Bundeswehr, Generelstabsausbildung – Luftwaffe). Pripadnik je Oružanih snaga RH od 1991. godine i sudionik Domovinskog rata te učesnik tri operacije potpore miru: ISAF 2012. i 2013. godine te KFOR 2014. godine. Tijekom svoje karijere u MORH-u i OS RH obnašao je niz odgovornih dužnosti u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Za svoja postignuća odlikovan je medaljama Ljeto, Bljesak i Oluja te odlikovanjima Spomenica domovinskog rata i Spomenicama domovinske zahvalnosti. Višestruko je pohvaljivan i nagrađivan. Brigadir Tretinjak bio je voditelj projektnog tima MORH-a za opremanje Oružanih snaga RH helikopterima OH58-D Kiowa Warrior.

Pukovnik Željko Ninić, zapovjednik je 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu u 2. naraštaju kadeta – vojnih pilota HRZ i PZO i stekao zvanje dipl. inž. aeronautike – vojni pilot. Završio je izobrazbu za nastavnika letenja na Filozofskom fakultetu u Zadru i radio kao nastavnik letenja na avionu Pilatus PC-9M. Završio je preobuku za nadzvučni borbeni avion MiG-21 u 91. ZB. Završio je Zapovjedno stožernu školu „Blago Zadro“. Od 2012. bio je na dužnosti zapovjednika Eskadrile borbenih aviona 91. ZB. Pukovnik Ninić završio je više tečajeva i obuka u inozemstvu, sudjelovao u planiranju i provedbi mnogih domaćih i međunarodnih aktivnosti i vojnih vježbi te bojevih djelovanja postrojbe.

Pukovnik Christian Jagodić Zapovjednik je Eskadrile borbenih aviona 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Pripadnik je Oružanih snaga RH od 1999. godine. Tijekom civilnog školovanja stekao je zvanje diplomiranog inženjera aeronautike-pilot, te titulu magistra struke vojnog operativnog umijeća i znanosti. Zapovjedno-stožernu školu završio je u Sjedinjenim Američkim Državama. Pilot je borbenog aviona MiG-21, a od kolovoza 2016. osposobljen je i za  probnog  pilota navedenog  tipa aviona. Sudjelovao je u planiranju i provedbi mnogih domaćih i međunarodnih aktivnosti i vojnih vježbi. Na dužnost zapovjednika Eskadrile borbenih aviona došao je s dužnosti zamjenika zapovjednika Eskadrile.