Dojmovi kadeta o Vojnim studijskim programima

Kadet Roko Farkaš upisao je diplomski studij Aeronautike, smjer vojni pilot.”Od malih nogu sanjam da letim avionom brže od zvuka. Otac me odveo u Švedsku gdje sam imao priliku vidjeti Gripen. Fasciniralo me kako se leti njime i što sve piloti izvode u zraku. Obožavam Top Gun i priče hrvatskih pilota iz Oluje. Ovim sam započeo ostvarenje svojeg dječačkog sna. Ponosan sam što mogu nositi ovu beretku te uzbuđen zbog svega što me čeka na početku vojničkog života,” istaknuo je kadet Farkaš.

Kadetkinja Marta Delost iz Čakovca odabrala je smjer Vojnog vođenja i upravljanja. Velik utjecaj u odabiru ovog fakulteta za nju je imao obiteljski odgoj, koji je od malena isticao veliku vrijednost ljubavi prema domovini. Veliku ulogu imali su i branitelji s kojima je bila u kontaktu te kaže:”Sa sviješću o tome što je bilo potrebno za stvaranje Hrvatske rasla je i želja da joj i ja dam dio sebe. Vojno vođenje i upravljanje odabrala sam jer mi bolje leže društvene znanosti. Uzbuđena sam jer još uvijek ne znam što me točno čeka, ali i ponosna što smo završili tri tjedna pripremnog kampa te položili svečanu prisegu.”, istaknula je kadetkinja Delost.

Kadet Ricardo Montana iz Splita i odlučio se za Vojno pomorstvo.”Volim more i privlači me pomorstvo te ne sumnjam da ću u tome napredovati poprilično dobro. Trenutačno se osjećam bolje nego ikad u životu. Mislim da nikad nisam doživio ništa svečanije. Sretan sam što sam dobio ovu beretku i ponosan sam što je mogu nositi,” istaknuo je kadet Montana.

Kadet Petar Marjanović iz Kreševa upisao je smjer Vojno inženjerstvo.”Posebno me zanima topništvo i oklopništvo te sam stoga upisao Vojno inženjerstvo jer smatram da će me najbolje pripremiti za tu granu, a ujedno volim strojarstvo i elektrotehniku. Osjećam se jako ponosno jer je za mene ova beretka velika čast i služba. Ovo mi je najsretniji dan u životu i pamtit ću ga dok sam živ,” rekao nam je kadet Marjanović.