Angažiranost postrojbi, opreme i sredstava HV

Uz ljudstvo na terenu i inženjerijske strojeve, Hrvatska vojska stavila je na raspolaganje opskrbna i materijalno-tehnička sredstva, kao što su suhi cjelodnevni obroci, voda, kreveti, deke, šatori, vreće za spavanje, agregati, poljske kuhinje itd.

Hrvatska vojska je svakodnevno na raspolaganje stavila 129 motornih vozila i inženjerijskih strojeva. Dnevna angažiranost opreme i sredstava Hrvatske vojske ovisi o svakodnevnim aktivnostima.

Od 29. prosinca 2020. do 25. siječnja 2021. angažirano je bilo ukupno 129 vozila i sredstava i to 63 vozila za prijevoz tereta, 18 inženjerijskih sredstava, deset specijalnih vozila, deset sredstava za manipulaciju te 28 vozila za prijevoz osoba.

Reorganizacijom sustava potpore u okviru Stožera civilne zaštite, za provedbu poslova i zadaća koje obavlja Hrvatska vojska, u njegovoj potpori, na stalnom raspolaganju i u stalnom angažmanu je 28 vozila i sredstava: 11 vozila za prijevoz tereta, četiri inženjerijska sredstava, dva specijalna vozila, osam sredstava za manipulaciju te tri vozila za prijevoz osoba.

Ključne aktivnosti koje provodi Hrvatska vojska su potpora u manipulaciji, prijevozu i pripremi prostora za postavljanje mobilnih stambenih jedinica, kontejnera i uspostavi kontejnerskih naselja.