Hrvatski kadeti na međunarodnom natjecanju u Slovačkoj | Foto: HVU

Hrvatski kadeti na međunarodnom natjecanju u Slovačkoj

Kadeti Kadetske bojne “Predrag Matanović” Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” sudjelovali su od 28. rujna do 1. listopada 2021. na 14. međunarodnom natjecanju kadeta “Allrounder – 2021” na vojnoj akademiji “General Milan Rastislav Štefánik” u Liptovskỳ Mikulášu u Slovačkoj.

Na natjecanju su, uz slovačke domaćine i hrvatske kadete, sudjelovali kadeti iz Češke, Mađarske i Srbije. Natjecanje je provedeno u više disciplina i to: poligon s pješačkim preprekama, štafetno plivanje 6 x 50m u vojnoj odori, bacanje ručne bombe u cilj, gađanje puškom, trčanje krosa 6 km i rafting na brzim vodama.

Hrvatsko izaslanstvo predvodio je viši instruktor Kadetske bojne časnički namjesnik Zoran Trninić, dok su u natjecateljskom dijelu sudjelovali kadeti Eugen Rožić, Ernest Inkret, Toni Paraman, Hrvoje Lovrić, Alen Bezjak i Matej Ilijević.

Hrvatski kadeti pokazali su zavidne vojničke vještine i dobre rezultate u streljaštvu i bacanju bombe, odličnu fizičku pripremljenost i spretnost u plivanju, prelasku vojničkih prepreka i kros trčanju te timski rad i zajedništvo u spuštanju na zahtjevnoj rafting stazi. Sudjelovanje na natjecanju bilo je prigoda za stjecanje iskustva sudjelovanja na međunarodnim aktivnostima, razvoj vojničkih vještina i sposobnosti te kulture bavljenja sportskim aktivnostima uz akademske zadaće i obveze.

Hrvatski kadeti na međunarodnom natjecanju u SlovačkojHrvatski kadeti na međunarodnom natjecanju u SlovačkojHrvatski kadeti na međunarodnom natjecanju u SlovačkojHrvatski kadeti na međunarodnom natjecanju u SlovačkojHrvatski kadeti na međunarodnom natjecanju u SlovačkojHrvatski kadeti na međunarodnom natjecanju u SlovačkojHrvatski kadeti na međunarodnom natjecanju u SlovačkojHrvatski kadeti na međunarodnom natjecanju u Slovačkoj