Fotografije: HVU/Časnička škola

Humanitarna akcija kadeta HVU-a

Kadeti i djelatnici Časničke škole Hrvatskog vojnog učilišta “Petar Zrinski” uručili su u petak, 13. veljače 2015. godine više stotina kilograma hrane i ostalih kućnih potrepština, kao i novčana sredstva koja su prikupili od svojih stipendija humanitarnoj udruzi “Posljednja nada” u Krapini.

Humanitarna udruga “Posljednja nada” otvorila je prvi besplatni dućan za siromašne na području Krapinsko-zagorske županije.

Predsjednika Udruge, ujedno i umirovljeni djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova Mirko Prelčec istaknuo je kako su trenutni prioritet obitelji teškog imovinskog stanja osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju.

Ova akcija je nastavak humanitarnog rada koji provode kadeti i djelatnici Časničke škole već duži niz godina. Samo prošle godine kadeti su sudjelovali u više humanitarnih akcija i svojim prilozima u hrani, kućnim potrepštinama i novčanim sredstvima darovali Pučku kuhinju u Jukićevoj ulici u Zagrebu, SOS dječje selo Lekenik i Oborovo, a sudjelovali su i u humanitarnoj pomoći za poplavljena područja Gunje i Rajevog Sela.