HVU sudjelovao na međunarodnoj konferenciji o potresnom inženjerstvu | Foto: HVU/ T. Tandarić

HVU sudjelovao na međunarodnoj konferenciji o potresnom inženjerstvu

Na konferenciji se raspravljalo o potresnom inženjerstvu, sprečavanju seizmičkog rizika i oporavku nakon potresa te o obnovi zgrada i infrastrukture

U organizaciji Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 22. do 24. ožujka 2021. godine održana je 1. hrvatska konferencija o potresnom inženjerstvu (1CroCEE – 1st Croatian Conference on Earthquake Engineering). Konferencija je održana virtualnim putem, a na njoj se raspravljalo o potresnom inženjerstvu, sprečavanju seizmičkog rizika i oporavku nakon potresa te o obnovi zgrada i infrastrukture.

Na konferenciji su svoje izlaganje imali i djelatnici Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, brigadir Tihomir Tandarić s temom “Hrvatska vojska i prirodne katastrofe”, brigadir Mladen Viher s temom “GEOINT u prirodnim i tehničkim katastrofama” i bojnik Marko Šimić s temom „Uloga vojnih snaga u krizi-primjer zagrebačkog potresa 2020“.

Konferencija je izazvala veliko zanimanje znanstvene i stručne zajednice u Hrvatskoj i inozemstvu, a na njoj je zaprimljeno više od 200 sažetaka iz 26 zemalja.