Kadeti Vojnog pomorstva sudjelovali na regati | Foto: HVU/B. Kero

Kadeti Vojnog pomorstva sudjelovali na regati

Kadeti sveučilišnog studijskog programa Vojno pomorstvo Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” iz Splita, sudjelovali su od 21. do 24. listopada 2021. godine na regati “Frapa Business Cup 2021” koja se održala u akvatoriju ispred Rogoznice i Primoštena.

Nakon uspješne granske obuke u jedrenju, ovo je bila prva regata na kojoj su sudjelovali kadeti. Tijekom dva dana jedrenja po promjenjivim vremenskim uvjetima i vjetru jačine od 5 do 17 čvorova, kadeti su pokazali da sa svojim znanjem i vještinom mogu biti ravnopravni i s iskusnijim posadama.

Poslije dva plova posada kadeta je u svojoj kategoriji – brodovi veličine od 37 do 45 stopa, čvrsto držala treće mjesto, iza posade Raiffeien leasing i posade JK Orsan Dubrovnik.

U četvrtom plovu po dosta zahtjevnim i promjenjivim uvjetima kadeti su u završnici izgubili od posade JK Frapa, te za dva boda izgubili treće mjesto.

Kadeti su jedrili na jedrilici Salona 37 Hrvatske ratne mornarice. U drugoj skupini – brodovi veličine od 45 do 52 stope, posada Hrvatske ratne mornarice osvojila je peto mjesto.

Kadeti Vojnog pomorstva sudjelovali na regatiKadeti Vojnog pomorstva sudjelovali na regatiKadeti Vojnog pomorstva sudjelovali na regatiKadeti Vojnog pomorstva sudjelovali na regati