Polaznici 20. naraštaja “Temeljne časničke izobrazbe” HVU-a posjetili ZSS

Pukovnik Tomislav Kravaica je iskazao zadovoljstvo i zahvalu na prijemu, predavanjima i prezentacijama

Polaznici 20. naraštaja “Temeljne časničke izobrazbe” specijalnosti roda veze zajedno s voditeljem, pukovnikom Tomislavom Kravaicom, u sklopu nastavnog plana i programa, posjetili su u utorak, 20. travnja 2021. godine Zapovjedništvo specijalnih snaga u vojarni “Stožerni brigadir Ante Šaškor” u Delnicama.

Polaznicima je kroz prezentaciju prikazana povjesnica nastanka ZSS-a, misija i vizija razvijanja postrojbe te područja razmještaja ustrojstvenih cjelina ZSS-a, kao i promotivni film o Zapovjedništvu specijalnih snaga.

Polaznici su obišli “Taktičko-operativni centar” vojarne gdje im je operativni časnik veze kroz multimedijalnu prezentaciju prezentirao komunikacijsko–informacijska sredstva, uređaje i opremu koju koriste pripadnici ZSS-a.

Osim prezentacije, polaznici su imali priliku vidjeti i isprobati uređaje za provedbu fiksne i mobilne komunikacije koju koriste pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga te su im prezentirana i vozila sa sredstvima veze koja se nalaze u postrojbi.

Operativni dočasnik, koji je na dužnosti kontrolora združene vatre (JATC – Joint Attact Tactical Controler), održao je predavanje kroz koje je polaznike upoznao sa svim zadaćama i opremom koju koristi u svome funkcionalnom području.

Na kraju posjeta, polaznici su obišli spomen sobu poginulih pripadnika Specijalnih postrojbi HV-a te su im paljenjem svijeća odali počast.

U ime polaznika Temeljne časničke izobrazbe voditelj, pukovnik Tomislav Kravaica je iskazao zadovoljstvo i zahvalu na prijemu, predavanjima i prezentacijama.