Polaznici Ratne škole posjetili Vojni ordinarijat | Foto: Ratna škola

Polaznici Ratne škole posjetili Vojni ordinarijat

Polaznici 23. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” upoznali su se s djelovanjem Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj

Polaznici 23. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” pod vodstvom zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-pukovnika Mate Pađena, načelnika Ratne škole brigadira Mije Kožića i vojnog kapelana na Učilištu patera Zorana Vujičića u srijedu, 2. prosinca 2020. godine posjetili su Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

U Vojnom ordinarijatu polaznike su dočekali vojni ordinarij u Republici Hrvatskog msgr. Jure Bogdan, generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo i načelnik Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijati bojnik Ivica Krišto.

Posjet je upriličen u sklopu redovnog plana i programa izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu u 2020./2021., a polaznici su se upoznali s djelovanjem Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, strukturalnim uređenjem vojne biskupije i vojnih kapelanija te s pastoralnim programima i redovitim radom.