Brigadir Damir Stručić održao je u četvrtak, 20. svibnja 2021. u Osnovnoj školi Središće u Zagrebu predavanje o Damiru Tomljanoviću Gavranu | Foto: HVU

Predavanje o Damiru Tomljanoviću Gavranu

Načelnik Centra vojnih škola „Petar Zrinski“ Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) brigadir Damir Stručić održao je u četvrtak, 20. svibnja 2021. u Osnovnoj školi Središće u Zagrebu predavanje o Damiru Tomljanoviću Gavranu.

Predavanje je održao učenicima sedmog razreda u sklopu Dana škole i projekta koji provodi škola s učenicima o djelovanju brigadira Damira Tomljanovića Gavrana.

Brigadir Stručić govorio je o Domovinskom ratu i ulozi branitelja u ratu, a posebice o iznimnim pojedincima poput brigadira Damira Tomljanovića Gavrana koji je živio i radio u izuzetno složenim i izazovnim vremenima za vrijeme obrane Republike Hrvatske za koju je i u nesretnim okolnostima izgubio i život.

Na spomen i ponos naraštaja vojnika, dočasnika i časnika koji se sa ponosom sjećaju osobnih žrtvi koji su dali branitelji, posebno mjesto i ulogu imao je upravo brigadir Damir Tomljanović Gavran. Njemu u čast, Dočasnička škola iz Požege koja djeluje u sklopu HVU-a nosi ime Damir Tomljanović Gavran.