Predavanje o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru za djelatnike CVŠ | Foto: HVU /A. Smolek

Predavanje o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru za djelatnike CVŠ „Petar Zrinski“ | Foto: HVU /A. Smolek

Predavanje o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru te budućoj izradi standarda zanimanja i standarda kvalifikacija za sveučilišne studijske programe

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” temeljem inicijative načelnika Centra vojnih škola “Petar Zrinski” brigadira Damira Stručića, a u cilju informiranja ključnog osoblja Centra, prodekan za vojnu izobrazbu brigadir Miro Čolić održao je u srijedu, 11. ožujka 2020. predavanje o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO) te budućoj izradi standarda zanimanja i standarda kvalifikacija poručnika/poručnika korvete Hrvatske vojske za sveučilišne studijske programe Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje, Aeronautiku –smjer vojni pilot i Vojno pomorstvo.

Tijekom predavanja djelatnici Centra upoznali su se s kronologijom razvoja, Zakonom o HKO-a, Pravilnikom o registru HKO-a, terminologijom koja podrazumijeva kompetencije, ishode učenja, kvalifikacije, formalno, neformalno, informalno i cjeloživotno učenje te procesima izrade standarda zanimanja i standarda kvalifikacija.

Također, djelatnici Centra upoznali su se s načelima i ciljevima HKO-a, razinama cjelovitih i djelomičnih kvalifikacija o tijelima odgovornim za implementaciju HKO-a na razini Republike Hrvatske, strukturom sektorskih vijeća te načinom funkcioniranja i donošenja odluka u svezi HKO-a.