Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" od 29. studenog do 3. prosinca 2021. godine proveden je osnovni tečaj za vojnog predavača | Foto: HVU/ M. Sever

Proveden osnovni tečaj za vojnog predavača na HVU

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” od 29. studenog do 3. prosinca 2021. godine proveden je osnovni tečaj za vojnog predavača.

Tečaj je proveden u cilju osposobljavanja nastavnika i predavača na Hrvatskom vojnom učilištu za konkretna stvaralačka rješenja u praksi kao i unapređenje provedbe same nastave. Također, cilj je osposobiti i pripremiti predavače za korištenje suvremenih teorijskih znanja didaktike, didaktičkih teorija i temeljnih didaktičkih pojmova; primjenjivanjem znanja iz nastavnog procesa i nastavnih sustava, procesa planiranja i programiranja nastave.

Tečaj je namijenjen za sve dočasnike i časnike koji sudjeluju u provedbi nastave ili tečaja kao nastavnici, predavači ili instruktori u svojim postrojbama ili na Hrvatskom vojnom učilištu. Razvijanjem osnovnih nastavničkih vještina podiže se kvaliteta provedbe nastavnog procesa i povećava se usvajanje ishoda učenja kod vojnih polaznika.

Posljednjeg dana tečaja polaznici su prezentirali dobivene teme koristeći stečena znanja iz aktivnog podučavanja što je bilo ujedno i njihovo vrednovanje stečenih kompetencija.