Foto: HVU/ M. Sever

Sjednica Vijeća studija preddiplomskih sveučilišnih studija na HVU

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU), 15. rujna 2016. održana je sjednica Vijeća studija sveučilišnih preddiplomskih studija Vojno inženjerstvo i  Vojno vođenje i upravljanje.

Sjednici su nazočili zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-pukovnik Slavko Barić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, voditelj studija Vojno inženjerstvo prof. dr. sc. Davor Petrinović, voditelj studija Vojno vođenje i upravljanje doc. dr. sc. Robert Mikac te članovi vijeća studijskih programa.

Na sjednici su usvojeni zapisnici sjednica Vijeća studija sveučilišnih preddiplomskih studija te je podneseno izvješće o provedbi jesenskog ispitnog roka za 2015./2016. kao i izvještaj o upisu 14. naraštaja kadeta u prvu godinu studija 2016./2017.

Jedna od točki sjednice odnosila se na program Erasmus+ najvećem programu Europske unije na području obrazovanja.  Zbog posebnosti ovog programa koji pored akademske komponente sadrži i vojno stručnu komponentu, general Barić i rektor Boras održali su sastanak na kojem su utvrđene sve nužne formalno pravne pretpostavke za uključenje u program Erasmus+ kao i potrebni angažmani svih drugih dionika  u ovom procesu. Uključenje vojnih studijskih programa u program studentske studijske razmjene očekuje se od akademske godine 2017./2018.

Nakon sjednice Vijeća održan je Uvodni sat za nastavnike i suradnike studijskih programa koji će izvoditi nastavu u zimskom semestru akademske godine 2016./2017. kako bi se upoznali sa svim elementima nastavnog procesa.

[nggallery id=2134]