Foto: HVU/ M. Sever

Zapovjednik HVU-a primio strane polaznike

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Petar Zrinski” general-pukovnik dr. sc. Slavko Barić primio je u utorak, 15. rujna 2015. polaznike stranih Oružanih snaga koji se školuju na Hrvatskom vojnom učilištu.

Uz generala Barića prijemu su nazočili i zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Zdravko Klanac i Dekan HVU-a brigadir Željko Akrap.

U ovoj školskoj godini na HVU se školuje ukupno 14 stranih polaznika. Na Ratnoj školi “Ban Josip Jelačić” nalaze se tri strana polaznika i to iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije. Na Ratnoj školi nalazi se i jedan polaznik iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Zapovjedno stožernu školu “Blago Zadro” polazi sedam stranih polaznika, iz Bosne i Hercegovine tri polaznika, Crne Gore dva polaznika te jedan polaznik iz Kosova i Makedonije. Na Visoko dočasničkoj izobrazbi školuju se četiri strana polaznika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

U prigodnom obraćanju general Barić polaznicima je zaželio dobrodošlicu na Hrvatsko vojno učilište te ih upoznao sa sustavom školovanja.
[nggallery id=1853]