Završetak 27. naraštaja Tečaja za instruktore | Foto: HVU

Završetak 27. naraštaja Tečaja za instruktore

27. naraštaj Tečaja za instruktore završio je funkcionalnu izobrazbu u Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran”

U vojarni “123. brigade HV” u Požegi u četvrtak 1. veljače 2024. godine u Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran” funkcionalnu izobrazbu završio je 27. naraštaj Tečaja za instruktore.

Povodom završetka Tečaja za instruktore održana je svečanost na kojoj je zapovjednik Dočasničke škole brigadir Ivica Pejaković polaznicima uručio potvrde o uspješnom završetku tečaja i značke instruktora.

Svečanosti su nazočili i prvi dočasnik Dočasničke škole časnički namjesnik Damir Bakunić te načelnik Odjela izobrazbe časnički namjesnik Miroslav Raštegorac.

Tečaj za instruktore održan je od 15. siječnja do 1. veljače 2024. godine. Tečaj je uspješno završilo petnaest polaznika, od toga dva strana polaznika – pripadnik Kosovskih sigurnosnih snaga i pripadnik vojske Crne Gore.

Tijekom izobrazbe primjenjivane su kombinirane metode predavanja, korištena je dvosmjerna komunikacija, a polaznici su obučavani kroz izradu praktičnih radova i teorijskih izlaganja.

Tečaj za instruktore namijenjen dočasnicima kandidatima za ustrojbena mjesta instruktora ili s postavljenjima na ista. Cilj tečaja je usavršiti metodičke i komunikacijske kompetencije vezane uz samostalno planiranje, pripremu i izvedbu obuke/izobrazbe, te osposobiti polaznike za provedbu vođenja, nadziranja i savjetovanja vojnika i nižih dočasnika u procesu obuke.

Završetak 27. naraštaja Tečaja za instruktore | Foto: HVU