Završila izobrazba 16. naraštaja Tečaja za više instruktore | Foto: HVU

Završila izobrazba 16. naraštaja Tečaja za više instruktore

U vojarni “123. brigade HV” Požega u utorak, 21. rujna 2021. održana je svečanost završetka izobrazbe 16. naraštaja Tečaja za više instruktore Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” (DŠ) Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

Svečanosti su nazočili zapovjednik DŠ-a pukovnik Zdenko Šakota koji je zajedno s načelnikom Odjela izobrazbe časničkim namjesnikom Damirom Bakunić i voditeljem tečaja časničkim namjesnikom Mariom Čačićem jedanaestorici polaznika uručio potvrde.

Tečaj za Više instruktore sadržajno se nastavlja na Tečaj za instruktore, a pristupaju mu dočasnici kandidati za ustrojbena mjesta viših instruktora ili s postavljenjima na ista. Cilj tečaja je usavršiti metodičke i komunikacijske kompetencije vezane uz samostalno planiranje, pripremu i izvedbu obuke i izobrazbe, te osposobiti polaznike za provedbu vođenja i mentoriranja, nadziranja i savjetovanja instruktora i nižih dočasnika u procesu obuke.

Tijekom izobrazbe, koja je trajala od 6. do 21. rujna 2021. primjenjivane su kombinirane metode predavanja, korištena je dvosmjerna komunikacija, a polaznici su obučavani kroz izradu praktičnih radova i teorijskih izlaganja.

Završila izobrazba 16. naraštaja Tečaja za više instruktore | Foto: HVU