Kadeti 16. naraštaja specijalnosti Roda veze u srijedu 20. travnja 2022. godine posjetili su Zapovjedništvo specijalnih snaga u Delnicama | Foto: HVU

16. naraštaj kadeta specijalnosti Roda veze u posjetu Zapovjedništvu specijalnih snaga

U sklopu nastavnog plana i programa školovanja kadeti 16. naraštaja specijalnosti Roda veze u srijedu 20. travnja 2022. godine posjetili su Zapovjedništvo specijalnih snaga u Delnicama.

Kroz multimedijalnu prezentaciju, prikazana je povjesnica nastanka Zapovjedništva specijalnih snaga, misija i vizija razvoja postrojbe te područja razmještaja ustrojstvenih cjelina. Također je prezentiran ustroj, preuzeti Ciljevi sposobnosti, obuke, međunarodna suradnja te sudjelovanja u operacijama potpore miru.

Načelnik odjela JSO-6 prezentirao je komunikacijsko-informacijska sredstava, uređaje i opremu koju koriste pripadnici ZSS-a, a prikazan im je i promotivni film o “Temeljnoj obuci za specijalna djelovanja”.

Kadeti su imali prilike vidjeti i isprobati uređaje za provedbu fiksne i mobilne komunikacije koju koriste pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga.

Na kraju posjeta kadeti su obišli i Spomen sobu poginulih pripadnika Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske te su im paljenjem svijeća kod križa odali počast.