22. naraštaj 'Temeljne časničke izobrazbe' specijalnosti Roda veze u posjeti Zapovjedništvu specijalnih snaga | Foto: OSRH

22. naraštaj “Temeljne časničke izobrazbe” specijalnosti Roda veze u posjeti Zapovjedništvu specijalnih snaga

U sklopu nastavnog plana i programa polaznici 22. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe specijalnosti Roda veze, predvođeni voditeljem pukovnikom Tomislavom Kravaicom, u srijedu 15. ožujka 2023. godine posjetili su Zapovjedništvo specijalnih snaga.

Polaznike je dočekao načelnik odjela za Komunikacijsko informacijski sustav ZSS-a koji je izrazio zadovoljstvo interesom struke za specifičnosti komunikacijsko-informacijskih sustava.

Polaznicima su održana prezentacija o povjesnici nastanka postrojbe te im je prikazan način funkcioniranja komunikacijsko-informacijskog sustava u ZSS-u. Posebni interes polaznici su pokazali za predavanje operativca koji obnaša dužnost kontrolora združene vatre (JTAC – Joint Terminal Attack Controller). U izlaganju ih je upoznao sa svim zadaćama i opremom koju koristi u svome funkcionalnom području uz naglasak na komunikacijske uređaje. Također, polaznicima su prezentirana i ostala komunikacijsko – informacijska sredstva, uređaji te oprema, a imali su priliku vidjeti i isprobati uređaje za provedbu fiksne i mobilne komunikacije koju koriste pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga.

Odali su i počast svim poginulim pripadnicima Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske paljenjem i polaganjem svijeća ispred Spomen sobe. Tom prigodom, održana im je kratka povjesnica o nastanku Spomen sobe i zaštitniku Vojne kapelanije ZSS-a sv. Martinu Tourskom.

U ime naraštaja, pukovnik Kravaica zahvalio se na organizaciji i svemu što je bilo prezentirano polaznicima po području KIS-a.

22. naraštaj 'Temeljne časničke izobrazbe' specijalnosti Roda veze u posjeti Zapovjedništvu specijalnih snaga22. naraštaj 'Temeljne časničke izobrazbe' specijalnosti Roda veze u posjeti Zapovjedništvu specijalnih snaga22. naraštaj 'Temeljne časničke izobrazbe' specijalnosti Roda veze u posjeti Zapovjedništvu specijalnih snaga22. naraštaj 'Temeljne časničke izobrazbe' specijalnosti Roda veze u posjeti Zapovjedništvu specijalnih snaga