Čestitka načelnika GS OS RH povodom Dana HVU

Poštovani pripadnici Hrvatskog vojnog učilišta Petar Zrinski u domovini i u misijama i operacijama potpore miru,
čestitam vam 23. obljetnicu ustrojavanja i predanog rada!

Osvrnemo li se danas na cjelokupno djelovanje i doprinos  Hrvatskog vojnog učilišta kroz dvadeset i tri godine njegovog postojanja, možemo konstatirati kako imamo puno razloga za zadovoljstvo. Izobrazba je prepoznata kao jedna od najvažnijih karika u lancu razvoja ljudskih potencijala. Stečeno znanje koje se stalno potvrđuje u praksi pokazuje da se Hrvatsko vojno učilište profiliralo u kvalitetnu, organiziranu i cijenjenu instituciju.

Poštovani djelatnici Hrvatskog vojnog učilišta,
čestitam vam na upornosti, marljivom radu, izvrsnoj prilagodbi novim zahtjevima i izazovima te na vašim uspjesima.

Želim vam još puno uspjeha i učinkovito obnašanje vaših dužnosti. Imajte na umu kako je Hrvatsko vojno učilište bilo i bit će nepresušni izvor znanja gdje se stvaraju novi naraštaji časnika i dočasnika za potrebe Oružanih snaga i kojem se s vremena na vrijeme svi vraćamo radi daljnjeg osobnog i stručnog usavršavanja. Budimo ponosni jer je uz svoju primarnu ulogu obrazovanja časnika i dočasnika Oružanih snaga, Hrvatsko vojno učilište integrirano u Sveučilišnu zajednicu i otvoreno izobrazbi savezničkih i partnerskih zemalja.

Neka i nadalje profesionalnost i kolegijalnost budu odlike po kojima ćete ostati prepoznatljivi i kojima ćete osigurati prosperitet Oružanih snaga i Republike Hrvatske u cjelini.

Vjerujem u vašu sposobnost i visoku motiviranost te vam čestitajući 23. obljetnicu djelovanja želim još mnogo godina uspješnog rada i nastojanja da Učilište i nadalje razvijate kao jednu od važnih cjelina Oružanih snaga Republike Hrvatske.

 

NAČELNIK GS OS RH
general zbora
Drago Lovrić