Dan otvorenih vrata HVU

Foto: Arhiva MORH/ HVU

Dan otvorenih vrata HVU-a “Dr. Franjo Tuđman”

Prijave za Dan otvorenih vrata HVU-a podnose se putem obrasca: http://vojni.unizg.hr/prijavakampus, najkasnije do 12. siječnja 2018.

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) “Dr. Franjo Tuđman” održat će se u subotu, 13. siječnja 2018. godine, u vojarni “Petar Zrinski”, Ilica 256b, u Zagrebu od 10.00 do 13.30 sati.

Posjetiteljima će biti prezentirani preddiplomski sveučilišni studijski programi za potrebe Oružanih snaga, uvjeti i način upisa na studij Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja, kadetska prava i obveze te vojna obuka. Također, bit će im omogućen  i obilazak Kampusa te razgledavanje taktičko-tehničkog zbora.

Ovom prilikom bit će predstavljen i novi svučilišni integrirani preddiplomski i diplomski studij Vojnog pomorstva, koji je HVU pokrenuo u suradnji sa Sveučilištem u Splitu.

Također, u sklopu Dana otvorenih vrata predstavit će se i program školovanja za vojnog pilota, a posjetitelji će imati priliku iskušati svoje sposobnosti na simulatoru letenja, koji uključuje originalno pilotsko sjedište borbenog aviona.

Pozivamo zainteresirane za navedeni događaj da se prijave putem obrasca,  najkasnije do petka, 12. siječnja 2018., te da dođu u subotu, 13. siječnja 2018., u vojarnu “Petar Zrinski”, Ilica 256b, u Zagrebu, najkasnije do 9.45 sati i sa sobom ponesu identifikacijski dokument.

Ulaz za pješake je iz Ilice 256 b, a ulaz za vozila je iz ulice Črnomerec bb.

Za posjetitelje koji dolaze osobnim vozilom bit će osiguran parking.