Posjetitelji su imali priliku razgledati vojarnu, sportske terene, smještajne objekte te učionice i kabinete u kojima se provodi nastava i obuka | Foto: HRM/ D. Jurko

Dan otvorenih vrata HVU “Dr. Franjo Tuđman” u Splitu

Posjetitelji su imali priliku razgledati vojarnu, sportske terene, smještajne objekte te učionice i kabinete u kojima se provodi nastava i obuka

U vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Splitu je u subotu, 7. ožujka 2020. godine održan Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) “Dr. Franjo Tuđman”.

Tom prigodom posjetiteljima su predstavljeni sveučilišni studijski programi Sveučilišta u Zagrebu i HVU-a, Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, preddiplomski i diplomski studij Aeronautike – smjer vojni pilot, uvjeti upisa, obveze kadeta, vojna obuka i daljnje mogućnosti karijere u Hrvatskoj vojsci. Posebni naglasak stavljen je na integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojnog pomorstva Sveučilišta u Splitu i HVU-a.

Posjetitelji su imali priliku razgledati vojarnu, sportske terene, smještajne objekte te učionice i kabinete u kojima se provodi nastava i obuka | Foto: HRM/ D. Jurko

Uvodno obraćanje održao je o. d. zapovjednika kadetske satnije Kadetske bojne “Predrag Matanović” poručnik bojnog broda Hrvoje Repušić, dok su multimedijalnu prezentaciju o programu Kadet održali kadetkinja skupnica Andrea Šimić i kadet skupnik Ivan Agičić.

Posjetitelji su imali priliku razgledati vojarnu, sportske terene, smještajne objekte te učionice i kabinete u kojima se provodi nastava i obuka. U obilazak je bilo uključeno i razgledavanje naoružanja i vojne opreme koje kadeti koriste u obuci. Također, ove godine je za posjetitelje organizirana i plovidba brodom Hrvatske ratne mornarice DBM-82 “Krka”.

Među posjetiteljima bilo je najviše maturanata zainteresiranih za vojne studije koji su imali priliku razgovarati s kadetima i doznati sve se o životu i studiju kadeta.