Dodjela činova kadetima Hrvatskog vojnog učilišta

Foto: HVU / pk D. Sertić

Dodjela činova kadetima Hrvatskog vojnog učilišta

Kadetima 12. i 13. naraštaja dodijeljen je prvi časnički čin, časnički bodež i odluka o rasporedu u postrojbe Hrvatske vojske

U Časničkom domu Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ održana je u ponedjeljak, 2. rujna 2019. dodjela činova 12. i 13. naraštaju kadeta. Sveukupno 56 kadeta dobilo je prvi časnički čin, časnički bodež i odluku o rasporedu u postrojbe Hrvatske vojske.

Prigodnoj svečanosti nazočili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-bojnik Mate Pađen, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković te djelatnici Ministarstva obrane i pripadnici Hrvatske vojske.

Dodjela činova kadetima Hrvatskog vojnog učilišta
Foto: HVU / pk D. Sertić

„Dragi kadeti, posebno vjerujem u vas mlade pripadnike i očekujem od vas da budete heroji mira i heroji znanja“, poručio je kadetima general Šundov te u svom govoru naglasio važnu ulogu Hrvatskog vojnog učilišta za daljnji razvoj i izgradnju Hrvatske vojske.

U svom obraćanju general Pađen istaknuo je kako je vojni poziv častan ali i izazovan, te kako vjeruje da su kadeti na Učilištu stekli sve potrebne vještine za njegovo uspješno obavljanje, poručivši im: „Sad vam predstoji nešto novo, danas ovdje postajete profesionalni vojnici, punopravni pripadnici Hrvatske vojske koja je temelj sigurnosti i opstojnosti naše domovine“.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske.

[ngg src=”galleries” ids=”3627″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]